نیاز کشاورزان به افزایش درآمد از محل کشت دوم محصولات زراعی گندم، جو، کلزا و برنج در کنار کشاورزی سنتی و دست و پا شکسته مکانیزه در مازندران، استانی که ۹۰ درصد از عرصههای آن جزء منابع طبیعی محسوب میشود سبب شد تا به آتش کشیدن عمدی و یا ناخواسته کاه و کلش محصولات کشاورزی علاوه بر تخریب خاک حاصلخیز و آلودگی محیط زیست، دامن طبیعت این خطه شمال کشور را نیز ...
یک فعال محیط زیست و کارشناس منابع طبیعی، با اشاره به شخصیت علمی و برجسته پرفسور کردوانی و اظهارات اخیر وی درباره بریدن جنگلهای بلوط زاگرس به قصد کشت خشخاش، گفت: ایشان به عنوان یکی از منابع قابل اعتماد و یکی از افراد اثرگذار در روشنگری افکار عمومی، در تصمیم گیری های مسئولین در حوزه محیط زیست منابع طبیعی بوده اند. وظیفه هر شهروند ایرانی است که قدر چنین ...
معاون آبخیزداری، مراتع و بیابان سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری، گفت: یازده میلیون هکتار از دشت های کشور نیازمند اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری است.
تعدادی از جنگلبانان و متخصصان حوزه مدیریت جنگل با حضور در نشست تخصصی ارزیابی آثار شیوه های دهه اخیر مدیریت بر جنگل های شمال کشور، برخی چالش های موجود در مسیر مدیریت جنگل ها و تهدیدهای پیش روی این زیستگاه های مهم را برشمردند و به اشتراک گذاشتند.
بارش های فراوان سال زراعی ۹۸-۹۷ با اینکه برای برخی مناطق کشور زیانبار بود اما طبیعت خشکیده ایران را پس از سال ها کم بارشی، سیراب کرد و جان تازه ای به این طبیعت مرده یا به عبارتی افسرده حال بخشید. فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: در سه ماهه امسال به دلیل پوشش گیاهی مناسب، تعداد آتش سوزیها در منابع طبیعی به ۳۳۰ فقره رسید ...
معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت : بررسی ها نشان می دهد که شیوه های اکتشافات و بهره برداری در فعالیت های معدنی به شدت با تخریب محیط زیست مواجه است و معدنکاران حداقل احیا و باز سازی را نیز انجام نمی دهند.
زیست آنلاین: با وجود آنکه معادن گینه، درآمدهای مالیاتی زیادی را برای دولت فراهم آورده و هزاران شغل ایجاد کرده است، آسیب های بسیار زیادی را نیز برای ساکنین گینه به همراه داشته است که مهم ترین و بارز ترین آن؛ آسیب به منابع آبی است که ساکنین برای مصارف خود از آن استفاده می کنند.
هفته اول فروردین استان لرستان با فعالیت دو سامانه بارشی شدید مواجه شد که منجر به سیلابهای بزرگ و ویرانگر شد، با توجه به وسعت بزرگ و دامنه فراگیر خسارات وارده به زیرساختهای اقتصادی، منابع طبیعی و کشاورزی، هنوز ارزیابی دقیقی از میزان خسارتهای سیل در این استان منتشر نشده است، ولی ارزیابیهای کارشناسان بنیاد مسکن نشان میداد که حدود ۳۵ هزار واحد مسکونی ...
سیستان و بلوچستان با حدود هزار و ۲۰۰ گونه گیاهی که حدود ۳۰۰ گونه آن قابلیت مصرف دارویی و صنعتی دارند دومین استان کشور به لحاظ تنوع گیاهی محسوب میشود. افزون بر ۳۰۰ گونه با ارزش دارویی سیستان و بلوچستان در صورت سرمایه گذاری بخش خصوصی در زمینه توسعه کشت و ایجاد صنایع تبدیلی و بدست آوردن بازار منسجم فروش و صادرات می تواند فرصتی بی بدیل برای تولید ثروت ...
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با اشاره به نقش اکوسیستم سهند در منطقه گفت: بیشتر شدن تعداد دام در مراتع و چرای بی رویه زمینه ساز تضعیف پوشش گیاهی در این منطقه شده است.
توبره شکارچیان جنگلهای زاگرس پر از سنجابهایی است که قرار است به مهاجرت اجباری فرستاده شوند، این سنجابها راهی بازارهای تهران میشوند تا به عنوان حیوان خانگی به فروش برسند.
تنوع زیستی همان زندگی است، بدون تنوع زیستی ما قادر نخواهیم بود وسایل زندگی، خانه یا ابزارآلات و دیگر چیزها را بسازیم. متاسفانه طبق آمار در هر ۲۰ دقیقه یک گونه گیاهی یا جانوری در معرض انقراض قرار می گیرد. رییس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با اعلام اینکه یک نهاد به تنهایی نمی تواند از تنوع زیستی حفاظت کند از مردم به عنوان بهترین حافظان محیط زیست پیرامون ...
روز گذشته صدور مجوز ساخت سد لاسک توسط سازمان حفاظت محیط زیست، مورد انتقاد سازمان جنگلها قرار گرفت به طوریکه رئیس شورای عالی جنگل اظهار کرد که سازمان حفاظت محیط زیست بر اساس ارزیابیهای خود اقدام به صدور مجوز کرده است و ما به سازمان محیط زیست گفتیم که هرگونه فعالیت در حوزه جنگل باید همراه با ارزیابی زیست محیطی باشد چون سبب تخریب رویشگاههای جنگلی ...
حتماً در فصل بهار هنگام عبور از برخی اتوبان های کشور دیده اید که تعداد زیادی از افراد در دشت های این مسیر پراکنده اند، شاید در نگاه اول منظره زیبایی از یک گردش دسته جمعی به نظر آید اما وقتی دقیق شوید متوجه می شوید که تمام آنها مشغول کندن گیاهانی از دل خاک هستند.
جنگلهای بلوط به عنوان میراثی کهن و درختی که برای مردم زاگرس نشین مقدس است و شناسنامه مناطق غربی و جنوب غربی ایران معرفی میشود با کمک روشهای مولکولی و زیستفناوری توسط ستاد زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری احیا میشود.
گردهمایی بزرگ مردم شاهرود و دوست داران طبیعت با هدف اعتراض به معدنکاوی در قله شاهوار بعدازظهر پنج شنبه از مقابل اداره منابع طبیعی شاهرود تا محل قله شاهوار برگزار شد تا دوستداران طبیعت همراهی خود را با شاهوار، مام طبیعت، کانون آبساز و حیاتبخش شمال شرق ایران اعلام کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان، از وجود ۳۵۸ گونه جانوری و ۲۰۰۰ گونه گیاهی در لرستان خبر داد. همچنین، مهمترین دلایل مرگ و میر مرال های پارک جنگلی سیاه داران تالش، بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک و علت مرگ دو فک خزری آلودگی های زیست محیطی بوده است.
زیست آنلاین: چندی پیش، مطلبی در روزنامه لوموند به چاپ رسید با این عنوان که برای "حفظ تنوع زیستی باید گوشت تولید داخلی و با کیفیت" مصرف شود. نویسنده این مطلب که خود از دامداران و کشاورزان فرانسوی است، معتقد است دامداری، نقطه اتصال بین کشاورزی و ضامن حفظ و نجات تنوع زیستی است. اگر دامداری از بین برود، بسیاری از گونه های زیستی را نیز از دست خواهیم داد....
ایران با وجود اقلیمهای متعدد، از حیاتوحش و محیط زیست متنوعی برخوردار است؛ اما بخش زیادی از آنها در معرض خطر انقراض و نابودی قرار دارند، حدود هزار و ۱۷۰ گونه مهرهدار در ایران وجود دارد که بر اساس فهرست سرخ IUCN (فهرست سرخ گونههای در خطر تهدید اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی) حدود ۷۸ گونه از آنها در معرض تهدید هستند.
مدتی است که معدن بوکیست شاهوار در شاهرود، به خاطر آلودگیهای زیست محیطی و تخریب حیات وحش و پوشش گیاهی منطقه، به معضلی برای مردم و طرفداران محیط زیست تبدیل شده است. مدتی بود که به خواست و پیگیری مردم و فعالان محیط زیست این معدن تعطیل شده بود. اما، به تازگی زمزمه هایی از بازگشایی مجدد این معدن به گوش می رسد.